Eikentafel op maat

Past een standaard tafel niet goed in jouw kamer? Of heb je een groot gezin en kun je geen tafel vinden die groot genoeg is om samen te dineren? Dan is een eikentafel op maat de oplossing! Bomen groeien ook niet tot precies dezelfde lengte en dikte, waarom zou iedere tafel precies hetzelfde moeten zijn? Waar je rekening mee moet houden als je een eikentafel op maat bestelt, lees je op deze pagina.

Eikentafel op maat kopen

Waar begin je met een eikentafel op maat kopen? Op eikentafel.nl uiteraard! Hier vind je een ‘standaard’ selectie aan tafelbladen van eikenhout die eigenlijk helemaal niet standaard zijn. Omdat er een ruime keuze aan tafelbladen leverbaar is met afwijkende maten kun je vaak al een tafel van eikenhout bestellen zonder deze speciaal op maat te laten maken. Zo bespaar je niet alleen op kosten, de levertijd is ook aanzienlijk sneller. Heb je speciale wensen? Neem dan even contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Maatwerk kan niet geruild worden

Wist je dat consumenten bij onlineaankopen beter beschermd zijn dan bij kopen in een fysieke winkel? Omdat er met name in de beginperiode van webshops behoorlijk wat schimmige ondernemers waren zijn de regels op Europees niveau flink aangescherpt. Dit heeft betrekking op de privacy van klanten maar ook de garantie en retour voorwaarden. Zo heb je online recht op minimaal 14 dagen zichttermijn voor de meeste producten. Als je spijt hebt van de aankoop dan stuur je het product weer ongeopend retour. Dat is jammer voor de verkoper, maar het biedt de klant meer zekerheid. Er zijn echter enkele aandachtspunten waar je niet te snel overheen moet kijken; als eerste is de online verkoper niet verplicht de retourkosten te vergoeden, alleen het bedrag van aankoop. Sommige winkels vergoeden deze kosten, maar niet allemaal. Daarnaast valt maatwerk niet onder deze bescherming.

Eikentafel accessoires

Als je een standaard tafel bestelt en je wilt deze ongebruikt retour zenden dan krijg je het aankoopbedrag terug. Als het echter een eikentafel op maat betreft dan geldt deze regel niet. Dit is eigenlijk wel logisch. Stel, de 7 dwergen uit het sprookje van Sneeuwwitje bestellen een eikentafel op maat. Dan blijkt Grumpie de kleur toch niet mooi te vinden en wordt de tafel retour gezonden. Wat moet de leverancier met een lage tafel gemaakt voor 7 personen? De kans dat er nog een groep van 7 dwergen dezelfde tafel bestelt, is zeer klein. Daarom hoeft de verkoper deze tafel niet retour te nemen op basis van zichttermijn, zolang de levering verder in orde is.

Als je dus een eikentafel op maat koopt dan maak je een definitieve keuze. Met andere woorden; je zit aan de koop vast. Dit is niet erg zolang je zeker weet dat je wilt hebben wat je bestelt, het is wel iets om toch even rekening mee te houden. In de webshop van eikentafel.nl vind je een aantal standaard tafelbladen. Zolang daar geen maatwerk handelingen aan uitgevoerd worden, betreft het nog geen eikentafel op maat. Als er speciaal gezaagd moet worden of er wordt een specifiek onderstel op gemonteerd voor levering dan veranderen de voorwaarden. Als je vragen hebt over levering, garantie en retourzendingen, neem dan gerust even contact met ons op.

Tafelblad samenstelling

Eikentafel op maat

Een eikentafel op maat wordt gemaakt van eikenhout, tot zover nog geen verrassingen. Als de plank van een grote eik wordt gezaagd dan kun je een tafelblad uit één stuk maken. Dit ziet er bijzonder uit want de tekening loopt over het gehele oppervlak. Daarnaast zijn er geen losse planken die werken of groeven vertonen. Daarnaast zijn er eiken tafelbladen die samengesteld zijn uit smallere lamellen. Daar zijn twee redenen voor. Als eerste kunnen goedkopere ‘rest’ planken in een tafel worden verwerkt wat verspilling helpt tegen te gaan en waarmee je budget eikenhouten tafels kunt aanbieden. Het is ook mogelijk dat de lamellen worden gebruikt om een decoratief element aan het oppervlak toe te voegen. Door de planken recht op elkaar te leggen of in een schuin patroon verandert het aanzicht van de tafel. En zoals je weet; een eikentafel op maat is het mooist om te zien zonder tafelkleed!


Ook bij de voet zijn er opties. De stalen kruisvoet is populair, de klassieke 4 tafelpoten zijn momenteel minder in trek. Er zijn ook kruisvoeten die van hout zijn gemaakt. Bij een eikentafel op maat moet rekening worden gehouden met zowel het draagvermogen als de balans van de tafel. We helpen graag met het samenstellen van de perfecte tafel voor jouw woning! Klik hier om contact met ons op te nemen.Over de schrijver
Reactie plaatsen