Veelgestelde vragen

Hardhouten Tuinkast biedt een innovatief product. Onze tuinkasten met schuifdeuren en op maat geleverde inrichting bieden extra ruimte in de kleinste tuinen, balkons en dakterrassen. Om je een compleet beeld te geven van de mogelijkheden, beantwoorden we op deze pagina de meest gestelde vragen.


1. Gaan de deuren niet kromtrekken op den duur? 

Nee, de deuren zijn gemaakt van gegalvaniseerde ijzeren frames. Die zijn vervolgens beslagen met de gewenste houtsoort. Aangezien het hout niet sterker is dan het ijzeren frame blijven de deuren prima in positie.

2. Waar moet ik rekening mee houden als ik de maten doorgeef voor een Tuinkast op maat?

Houd er rekening mee dat als je de maximaal gewenste buitenmaat opgeeft. De benutbare binnenmaat bereken je dan als volgt:

Breedte = minus 20 cm

Diepte = minus 10 cm

Diepte = minus 18 cm indien u voor de optie ‘’met achterwand” kiest.

Hoogte = minus 25 cm aan de voorkant. Dit in verband met de zwaarte van de balk waar het schuifdeursysteem aan bevestigd is.

Bijvoorbeeld:

Je hebt als maximale buitenmaten doorgegeven:

Breedte = 400 cm

Diepte = 100 cm

Hoogte Voorkant = 210 cm

De benutbare binnenmaten zijn dan als volgt:

Breedte = 380 cm

Diepte = 90 cm

Diepte = 82 cm indien je de optie ‘met achterwand’ kiest.

Hoogte Voorkant = 185 cm oftewel onderdoorloophoogte.

Houd er rekening mee dat het dak aan de zijkanten ongeveer 5 cm oversteekt en aan de voorkant ongeveer 8 cm. Uitgaande van bovengenoemd voorbeeld krijg je dus een dakoppervlakte van 410 cm breed en 108 cm diep. 

3. Is de Tuinkast waterdicht?

Ja, de tuinkast is waterdicht. Er wordt op het dak een waterdichte verbinding gemaakt met de muur waar hij tegenaan staat. Alleen op de grond is er een opening van ca 1,5 cm. Dit is nodig om de schuifdeuren op en neer te laten gaan.

4. Hoe benut ik de Tuinkast optimaal?

Je benut de tuinkast optimaal als je kiest voor een tuinkast met breedvakstelling. Door verschillende plateau’s aan te brengen over de gehele breedte van de tuinkast creëer je optimale ruimte om spullen op te bergen. Het is ook mogelijk om de ene helft te voorzien van een breedvakstelling en de andere helft geheel open te laten zodat je hier fietsen of kliko’s kwijt kunt.

5. Wat kan er allemaal in de Tuinkast?

Afhankelijk van het formaat dat je kiest passen er kliko’s, fietsen, barbecues, tuinmeubels, vijverbenodigdheden, zwembadinstallaties, kinderspeelgoed, ladders, potgrond, bloembakken en nog veel meer in.

6. Is er garantie mogelijk op de Tuinkast?

Ja, er is garantie mogelijk op de tuinkast. Dit verschilt per tuinkast en is mede afhankelijk van de gekozen houtsoort. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

7. Is het Zink/Stalen dak in iedere gewenste maat te verkrijgen?

Nee, het Zink/Stalen dak kan gemaakt worden tot een maximale afmeting van 390 bij 110 cm. Het dak wordt namelijk uit 1 plaat gezet en de afmetingen van de plaat zijn niet groter.

8. Kan de Tuinkast op slot?

Ja, het is mogelijk om de tuinkast te voorzien van twee schuifdeursloten.

9. Vergt de Tuinkast onderhoud?

Nee. Indien je de tuinkast niet behandelt, vergrijst deze naar verloop van tijd. Om de originele kleur te behouden kun je de kast wel behandelen met hardhoutolie.

10. Wat is de meest duurzame Tuinkast?

De meest duurzame tuinkasten zijn de tuinkasten uitgevoerd in Western Red Cedar met een zink/staaldak. Het enige nadeel van Western Red Cedar is dat het een zachte houtsoort is waardoor hij sneller beschadigt. Hierdoor kunnen er deuken of krassen ontstaan.

11. Waar kan ik de Tuinkast bezichtigen?

De tuinkasten bezichtig je op afspraak in Esch (Noord-Brabant) en in de tuinen van Appeltern te Appeltern. Op deze website krijg je daarnaast een zeer complete indruk van de vele mogelijkheden.

12. Is de Tuinkast makkelijk zelf te plaatsen?

Als je een beetje handig bent, is de tuinkast zelf te plaatsen. In dat geval kun je hem zelf ophalen. Wij laten je dan precies zien waar jij op moet letten bij plaatsing. Uiteraard verzorgen wij ook de plaatsing wanneer dat meer gewenst is.

13. Waar wordt de Tuinkast allemaal geleverd?

Wij leveren de tuinkast door heel Nederland, België en Duitsland.

14. Wat is de levertijd van een Tuinkast?

De levertijd is circa 3 tot 5 weken. Dit altijd in overleg.